Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je vrijer ademhalen 

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over Chronische hyperventilatie duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wat zijn de symptomen bij chronische hyperventilatie?

Symptomen chronische hyperventilatie vaak fout geïnterpreteerd

Bij chronische hyperventilatie doen zich een aantal symptomen voor die vaak fout worden ingeschat, en dit zowel door artsen als patiënten. Voor de persoon die lijdt aan chronische hyperventilatie, kan deze foutieve diagnosestelling echter wel ernstige gevolgen hebben en daarom is het belangrijk dat de symptomen gekend zijn.

Doordat het onderliggende probleem voor deze verschijnselen niet herkend en opgelost wordt, zal de patiënt worden doorverwezen naar een specialist van het vakgebied waar het symptoom naar lijkt te wijzen. Op die manier wordt de patiënt dan behandeld voor een aandoening waar hij of zij helemaal niet aan lijdt. Als dan uiteindelijk blijkt dat ook deze behandeling niet heeft geholpen, komt de patiënt opnieuw bij de huisdokter terecht. Dat die arts de patiënt niet meer verder kan helpen terwijl de patiënt nog steeds dezelfde klachten ervaart is voor beide partijen dan ook een zeer frustrerende ondervinding.


De symptomen van chronische hyperventilatie

Mogelijke symptomen van chronische hyperventilatie die foutief geïnterpreteerd kunnen worden zijn onder andere:

Een benauwdheid met pijn aan de borstkas die in aanvallen optreedt. Soms straalt deze pijn ook uit naar een of beide armen. Vaak gaat dit samen met hartkloppingen en ervaart de patiënt doodsangsten. Omdat dit afwijkingen op het ECG (elektro cardiogram)doet verschijnen, belanden mensen die aan chronische hyperventilatie lijden wel eens op de hartafdeling van een ziekenhuis.

Een vol en gespannen gevoel in de bovenbuik, veel boeren en winden laten en constipatie of diarree. Daardoor worden patiënten met chronische hyperventilatie soms doorverwezen naar een gastro-enteroloog, een dokter die zich bezighoudt met ziekten aan het maag- en darmstelsel.

Vermoeidheid, gejaagdheid, klamme huid, snelle pols, slaapstoornissen, gevoelens van angst en emotionele labiliteit resulteren vaak onterecht in een verwijzing naar de internist vanwege vermeende hyperthyreoïdie, een te snel werkende schildklier.

Wazig zien of vlekken zien, gevolgd door een barstende hoofdpijn die vaak vanuit de nek optrekt, overgevoeligheid voor prikkels met soms misselijkheid. Dit alles doet soms denken aan migraine, met als gevolg dat de patiënt met chronische hyperventilatie doorverwezen wordt naar een neuroloog. Deze stelt dan de diagnose van migraine, zowel op grond van voorgenoemde symptomen als van aanwijzingen op een EEG (dit is een onderzoek dat de elektrische activiteit van de hersenen meet en registreert). Vervolgens wordt de patiënt dan ook voor migraine behandeld.

Depersonalisatieverschijnselen (een soort van vreemd, wazig en ietwat griezelig gevoel van onwerkelijkheid), die dikwijls samen gaan met een gevoel van dreigend bewustzijnsverlies, een onaangenaam stuwend gevoel vanuit de benen of het onderlichaam, motorische onrust, emotionele ontladingen doen dan weer soms denken aan epilepsie.