Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je vrijer ademhalen 

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over Chronische hyperventilatie duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hoe kan chronische hyperventilatie genezen worden?

Chronische hyperventilatie genezen

Om een aanval van hyperventilatie te kunnen ‘genezen’, moet men in de eerste plaats zelf rustig blijven en goed ademen om het kooldioxide aan te vullen dat het lichaam op dat moment te kort komt. Probeer langzaam en oppervlakkig te ademen en gebruik een zakje om in te ademen indien dit nodig is. Wanneer je vaker last hebt van hyperventilatie, is het een goed idee om steeds een zakje bij de hand te hebben.


Hoe genezen van chronische hyperventilatie?

Genezen van chronische hyperventilatie is enkel mogelijk wanneer je jouw levenswijze aanpast. Hyperventilatie is immers geen medische aandoening, wel een gevolg van omstandigheden.

Hyperventilatie is één van de basisreacties van het lichaam op situaties waarin er levensgevaar dreigt, bijvoorbeeld oog in oog komen te staan met een gevaarlijk wild dier. Op zo’n moment, in een fractie van een seconde, gaat het lichaam ervoor zorgen dat het in een optimale conditie verkeert om ofwel te vluchten ofwel te vechten. Onbewust ga je snel en diep ademhalen waardoor er meer zuurstof in het bloed komt. Deze extra zuurstof is nodig om de spieren in optimale toestand te brengen; je zult immers al je kracht nodig hebben om ofwel in de aanval te gaan ofwel zeer snel weg te rennen. Het soort ademhaling die dan geproduceerd wordt is dezelfde als bij hyperventilatie.

Hyperventilatie is dus niet meer dan een overlevingsmechanisme dat aanwezig is bij alle zoogdieren, inclusief de mens. Als je een huisdier hebt, een hond of een kat bijvoorbeeld, kan je eens hun gedrag bekijken wanneer zij gevaar zien. Hun lichaam, en in feite hun spieren, worden strak gespannen en vaak hoor je ze zelfs snel ademhalen. Hyperventileren is dus nodig ter voorbereiding tot het leveren van een krachtinspanning.

Mensen met chronische hyperventilatie gaan als het ware onbewust hun ademhaling veranderen in situaties die niet levensbedreigend zijn. Vandaar dat de gewaarwordingen die iemand heeft als hij of zij hyperventileert heel beangstigend aanvoelen: gespannen spieren, pijn in de borstkas, transpireren, tintelingen in handen en voeten, duizeligheid, verkrampingen en het gevoel niet meer te kunnen doorademen.


Genezen van chronische hyperventilatie: de oorzaak aanpakken

Om te kunnen genezen van hyperventilatie, moet dus de oorzaak van het onbewuste, snelle ademen aangepakt worden. De mogelijke oorzaken van hyperventilatie zijn onder andere emotionele spanningen zoals angst, sociale spanningen zoals stress, overbelasting of oververmoeidheid. Zelden wordt hyperventilatie veroorzaakt door fysieke aandoeningen zoals bepaalde hartziekten of bepaalde hersentumoren.


Therapieën om chronische hyperventilatie te genezen

Ademhalingstherapie : aangezien er wat mis is met je ademhaling, kan je met ademhalingstherapie op de juiste manier leren ademen.

Ontspanningstherapie : aan de hand van verschillende oefeningen leert de patiënt zichzelf, ook in stresssituaties, te ontspannen.